Wednesday, August 24, 2011

Hayallerim Gerçek Oldu!

Sadece ben değilmişim meğer o evde yaşamak isteyen, benimle bu hayali paylaşan, 23.000 insan da sırf içini dolaşmak için 10 dolar vermiş! Bahsettiğim ev, karısının ölümünden sonra evini kimselere vermek istemeyip, uçmasını sağlayarak en büyük hayaline uçan, aksi ama bir o kadar da sevimli tonton dede Bay Fredricksen'ın evi. Size bu isim ve bu ipuçları yetmediyse işte sizin için geliyor filmin adı : "Up!"


Evi filme olan tutkusu nedeniyle Blair Bangerter adında, 1985-1993 yılları arası Utah'a valilik yapmış Norman Bangerter'ın oğlu tasarlamış. Ev şuanda Utahta bulunuyor ve yukarıda da bahsettiğim gibi 1 hafta içinde 23.000 kişi eve sadece şöylece bir bakmak için 10 dolar vermiş!

Newyork times'ın belirttiği diğer detaylara gelince,

Bay Bangerter Disney'den telif haklarını koparmak için baya bir çabalamış. Zira Disney'in bu konudaki tutumu pek bir sertmiş ama sonunda evi yapmak için gereken izni almış.Ama şartlara göre evin başka bir reprodüksiyonunu yapmaya izni yokmuş.

Evin her bir detayını aslına uygun yapabilmek için laptopunda dvdyi defalarca izlemiş. Özellikle açılış sahnesine, Carl ve Ellie' nin yeni evliyken ve evin tadilatıyla uğraşırken ki sahnelerinden bolca yararlanmış.


Başta modeli kartonlarda hayata geçirmiş ve gerçek bir ev için gereken malzemeleri bu model üzerinden hesaplamış. Örneğin, filmdeki balonlu bacayı evin ortasından geçirmek imkansız olduğu için sahte bir baca yapmış, ve asıl şömine çıkışını da başka bir tarafa vermiş.

Evin garajında filmin sountrackinden şarkılar çalıyormuş ve posta kutusunda da tıpkı uptaki gibi el baskıları mevcutmuş.

Bu rüya gibi evde umarım Carl ve Ellienin ki kadar mutlu ve  uzun bir hikaye yaşanır.

No comments:

Post a Comment